Nyheter

BTC byter namn till PEN Sweden

2022-07-13

Då vi representerar svenska centralorganisationen i det världsomspännande nätverket PEN Worldwide har vi nu beslutat att byta namn till PEN Sweden.


Det händer mycket i det internationella nätverket, bl. a har organisationen gjort ett namnbyte, utvecklat nya plattformar för lärande och i flera länder bedrivs EU-projekt inom olika områden. Här i Sverige har vi uppdaterat vår lärplattform till en mer modern layout med funktioner som motsvarar arbetslivets förväntningar på yrkeskompetens. 


Vi kommer succesivt byta ut mailadresser, logga och hemsida med vårt nya namn. Information kommer ges löpande om vårt arbete kring detta.


Ser fram emot en höst tillsammans med er!


 

Intensiva och givande dagar i Essen

med nätverket PEN Worldwide

2022-06-17

PENs årliga Members Meeting, det 58e i ordningen, hölls vecka 20 denna gång i Essen, Tyskland, där BTC representerades av Lilian Andersson och Peter Ewertson.  


PEN Worldwide håller medlemsmöten två gånger per år i något utav medlemsländerna, där representanter från mer än 40 medlemsländer runt om i världen samlas för att nätverka, utbyta bästa praxis och sätter riktlinjer att kontinuerligt förbättra Practice Enterprise-konceptet. 

 

Välkommen Gävle kommun

2021-08-26

I december skrev vi avtal med Gävle kommun gällande ”ÖVNINGSFÖRETAG FÖR AKTIVITETSFÖRMÅGEBEDÖMNING OCH ARBETSTRÄNING”. Jätteroligt med ny kund till BTC.

 

I början av juni och mitten på augusti har Lilian Andersson haft utbildning med personalen i den nya plattformen SIMU Trade samt Fortnox Affärssystem. Roliga, intensiva dagar med ett härligt gäng som är angelägna att komma igång med arbetet och med deltagare. Den 1 september startar de upp verksamheten i den ny plattformen.

 

 

 

Hösten 2021

2021-08-26

Under hösten 2021 kommer BTC att öppna upp en ny plattform som heter SIMU Trade och kommer att ersätta nuvarande SIMU World . Det är en uppdaterad version med ny marknadsplats och bank och som är tillgänglig för alla verksamheter. Grafiken har dessutom förbättrats. Det är ett internationellt samarbete genom Erasmus och som möjliggjort detta.


Vi kommer under hösten att implementera den nya plattformen hos samtliga kunder då den gamla plattformen stängs ner till årsskiftet.

 

 

 

Deltog i Swedetruck AB:s digitala bolagstämma 

2021-05-21

Fredagen den 21/5 hade vi förmånen att få delta på Swedetruck AB:s digitala bolagsstämma. Vi fick en presentation av vad Swedetruck ÖF åstadkommit under läsåret 20/21 och en genomgång av årsredovisningen.  Ett år präglats av pandemin med många utmaningar och inställda mässor men som till slut utmynnade in en digital mässa på Radisson Blu hotell i Göteborg. Kreativiteten fick sättas på prov och alla avdelningar på Swedetruck jobbade stenhårt för att ta fram fängslande reklamfilmer och presentationer vilket mynnade ut i en försäljning om 32 lastbilar. Pandemin har också gjort att det har varit ännu viktigare att synas digital så Instagram, hemsidan, reklamfilm och kampanjer har varit viktiga verktyg i försäljningsframgången.


Tack för ett gott samarbete under läsåret och vi hoppas att vi våren 2022 har möjlighet att besöka Hvitfeldtska även fysiskt.

 

 

 

Besök på Hvitfeldska gymnasiet i Göteborg

2019-01-10

Onsdagen den 9/1 besökte Lilian Andersson och Bittan Lindh Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg. Vi träffade ansvariga lärare Ann-Lena Davison, Birgit Renström och Nina Zandhoff Lindqvist.

 

Dagen inleddes med samtal kring nuläget, framtid, utvecklingstankar och önskemål från Hvitfeldtska. Innan lunch fick vi också träffa alla elever på Swedetruck, fick ta del av deras tankar kring upplägget med övningsföretag inom ramen för ekonomiprogrammet samt att eleverna fick en uppdatering kring nyheter i plattformen. Efter en trevlig lunch där även Ann-Charlotte Havner, rektor för ekonomiprogrammet, deltog höll Lilian i två timmars kompetenshöjning för lärarna.

 

I samband med vårt besök passade vi på att tacka Ann-Lena Davison för 15 års engagemang med att driva konceptet Övningsföretag. En mycket givande dag tillsammans med engagerade lärare och elever.

 

 

 

 

Eleverna lär sig genom företagande

2018-05-31

I veckan uppmärksammades det i Blekinge Läns Tidning, läs mer om det här!


I Karlshamn affärstränar eleverna genom konceptet "Learning by doing".


BTCs koncept i fokus!

2018-05-24

In 2016 the European Training Foundation awarded the Practice Enterprise concept their top rating, 3-star excellent practice, as an internationally recognized good practice in training business skills and entrepreneurship.


See the video clip to learn more about the concept!BTC ÄR MED PÅ SKL-DAGARNA I UPPSALA 15-16 MARS!

2018-03-14

Den 15-16 mars arrangeras SKLs Arbetsmarknads- och Näringslivsdagarna och då kommer vi att finnas på plats för att berätta mer om Övningsföretag.


Hoppas vi ses!

BESÖK HOS HVITFELDSKA GYMNASIET!

2017-12-19

Igår deltog BTC i ett inspirerande möte på Hvitfeldska gymnasiet i Göteborg, där handledare och elever visade Övningsföretaget Swedetruck AB! 


Vi fick ta del av elevernas berättelse från handelsmässan i Sinsheim i Tyskland där de tog hem 1a, 2a och 3e platsen i den tävling som årligen äger rum på mässan. Stort Grattis, härligt jobbat!


Swedetruck ABs fadderföretag är Volvo Trucks som är mycket engagerade i sitt arbete med Övningsföretaget och de är också med och sponsrar eleverna så att de kan ta fram foldrar, flyers med mera inför mässan.
Slovenien anordnar Trade Fair i februari!

2017-12-07

Slovenia will hold its Trade Fair on February 14, 2018. All International PEs are invited to attend.


More information about the event:

http://www.cups.si/12th-international-practice-firm-fair-14-2-2018/

 

Slovenia plans a schedule of interesting activities for the fair, including:

 

PEs that will be present as exhibitors or visitors are invited to attend business meetings with other PEs http://www.cups.si/?ddownload=881


PEs can make presentations, either in PPT, video, radio format at the fair live on the main stage http://www.cups.si/?ddownload=905


PEs are evaluated for best Business Idea, Best Stand, Best Staff at the Stand http://cups.splet.arnes.si/files/delightful-downloads/2017/10/Criteria-for-competition-evaluation-1.pdf

 

Here is the program http://cups.splet.arnes.si/files/delightful-downloads/2017/11/Programme.pdf and the


Participant Information http://cups.splet.arnes.si/files/delightful-downloads/2017/10/Information_for_Participants-1.pdf

 

 

Note that the registration deadline is December 22.

 

Contact at cups@escelje.siUtbildning för personal på övningsföretagen!

2017-09-20

Idag håller vi utbildning för personal på Övningsföretagen ”Inframe” och ”Take-Off – Öppet rum” inom Västerås Stad. Utbildare är BTC´s support/utbildare Lilian Andersson. Så spännande att få följa utvecklingen hos båda Övningsföretagen.

EUROPEN-PEN International - Medlemsmöte!

2017-05-02

48e upplagan av EUROPEN-PEN International members meeting i Danmark!


25-26 april var det åter dags för alla medlemmar i EUROPEN-PEN International practice enterprises network att träffas igen. Mötet ägde rum i Kolding, Danmark. Kathrine Engman och Bittan Lindh deltog från den svenska centralorganisationen BTC. På agendan fanns information om nya och gamla medlemsländer, nya ansökningar till nätverket, ekonomisk rapportering, utveckling av konceptet, information om kommande möten samt workshops med informationsutbyte samt dialog om resultat.

 

Vi höll också en dragning om BTC idag samt våra planer för hur vi ska öka antalet övningsföretag i Sverige.

Två givande dagar med mycket information, kompetensspridning och skratt.


Bittan Lindh ny ansvarig chef på BTC

2016-11-18

Ny ansvarig chef för BTC blir Bittan Lindh!


Hon har lång erfarenhet av att leda verksamheter under resultatansvar och har i drygt 20 år samarbetat med Arbetsförmedlingen och kommuner runt om i Sverige. Bittan har därmed en gedigen kunskap om offentlig marknad och offentlig upphandling.


Vi ser fram mot att få ta del av hennes kunskaper och hälsar Bittan Lindh varmt välkommen till oss på BTC.

Curonova Group AB och EDU AB har förvärvat BTC i Karlstad AB.

2016-11-01

Från och med den 18e november 2016 har BTC nya ägare i form av Curonova Group AB och EDU AB.